CORONA UPDATES

We sluiten tijdelijk onze winkel

Update
Drachten, 16 maart 2020

Vandaag hebben we in een spoedoverleg besloten om onze winkel tot in ieder geval 6 april 2020 te sluiten. Dit in verband met de verder aangescherpte maatregelen ter bestrijding van de uitbreiding van het Corona virus die de overheid op zondag 15 maart afkondigde.

In de kringloopwinkel hebben we de richtlijnen van het RIVM al geruime tijd nageleefd. Nu de maatregelen verder zijn aangescherpt, hebben we de knoop doorgehakt. We zijn ons terdege ervan bewust dat onze kringloopwinkel zoveel meer is dan alleen een winkel. Het is een sociale ontmoetingsplek voor jong en oud. Sinds de opening in oktober 2019 is gebleken dat wij een groot trekpleister zijn geworden in Friesland. Nu de scholen gesloten zijn, verwachten we nog meer klanten dan anders. Juist daarom hebben we de moeilijke beslissing genomen om tijdelijk onze deuren te sluiten. Hiermee kiezen we voor de gezondheid en veiligheid van onze medewerkers, vrijwilligers en onze klanten.

Het betreft een voorzorgsmaatregel. De overheid heeft de maatregelen weliswaar verder aangescherpt maar winkels mogen nog steeds open zijn. We willen echter een voorbeeld zijn voor anderen in de regio. Daarom hebben wij dit besluit genomen, geheel uit eigen overwegingen.

De inbreng van goederen blijft wel geopend. Van maandags t/m zaterdags tussen 8:30 – 17:00 uur zijn mensen van harte welkom bij Hart in Friesland om bijvoorbeeld kleding, huishoudelijke apparatuur, meubels of boeken in te brengen. Ook onze ophaalservice en onze woningontruimingen gaan nog steeds door. Natuurlijk worden hierbij de richtlijnen van het RIVM nauwlettend nageleefd.

Onze vaste medewerkers zitten ondertussen niet stil. De komende periode willen wij samen benutten om in de kringloopwinkel de puntjes op de i de zetten. Wij willen dat de winkel nog aantrekkelijker wordt wanneer we hopelijk in april weer onze deuren openen.