Donna

Naam:  Donna
Werkzaam bij Hart in Friesland sinds: begonnen als vrijwilligster in feb. 2020, werknemer sinds sept. 2020

Ik ben Donna. Ik kom uit de Filipijnen. In september 2019 immigreerde ik naar Nederland om met mijn Nederlandse man te leven. Een half jaar later begon ik als vrijwilligster bij Hart in Friesland. Toen mijn bron van inkomsten op de Filippijnen werd aangetast door corona, besloot ik op zoek te gaan naar een baan. Ik vertelde dit aan Antje en zij wilde me helpen. Zo veranderde mijn positie bij Hart in Friesland van vrijwilliger naar medewerker.

Het leven hier in Nederland is heel anders dan op de Filippijnen. Ik ken hier slechts een paar mensen. Mijn 13 jaar ervaring als evenementorganisator en mijn communicatieopleiding in het Engels kan ik hier nog niet inzetten. En ook het weer is heel anders: van alleen droog- en natseizoen heb ik nu ineens winter, lente, zomer en herfst. Toen ik hier in Nederland aankwam, had ik niets behalve een open geest en vertrouwen in mensen.

Hart in Friesland is een van de constante dingen in mijn leven sinds ik in Nederland woon. Mijn werk hier geeft me een reden om de deur uit te gaan, zelfs als ik het koud vind, om te fietsen en om onder mensen te komen. Ik ben nog steeds zenuwachtig als klanten met me praten. Ik ben zenuwachtig dat mijn uitspraak niet correct is of dat ik verkeerde woorden zeg. Het voelt goed als ik met vaste klanten gesprekken kan voeren. En mijn leidinggevende zijn altijd geduldig, behulpzaam en dankbaar geweest. Hart in Friesland heeft me een kans en een plek gegeven om een nieuw leven op te bouwen en daarvoor ben ik dankbaar.

Mijn eigen kleine lovestory

Voor mij is Hart in Friesland het beste dat er is. Ik dacht dat liefde op het eerste gezicht niet bestond maar het is mij overkomen toen ik een trouwjurk in het kledingrek zag hangen. Ik werd er spontaan verliefd op en ben uiteindelijk daarin getrouwd.