Ellen

Naam: Ellen
Werkzaam bij Hart in Friesland sinds: februari 2020

In December 2019 liep ik samen met mijn man de nieuwe Hart in Friesland Kringloopwinkel binnen. We raakten aan de praat met Jelmer Kooistra en hadden een leuk gesprek over de nieuwe winkel in de oude Gamma en over het beeldhouwwerk van Anne Woudwijk, wat hij had gemaakt. Aan het einde van dit gesprek zei Jelmer tegen mij; “Als jij ooit een andere baan zoekt, dan moet je bij mij komen.” Op dat moment had ik een baan maar dit bijzondere gesprek bleef in mijn gedachten… en zo ben ik bij Hart in Friesland terechtgekomen.

Binnen Hart in Friesland maak ik deel uit van het verkoopteam en ben ik verantwoordelijk voor de kledingafdeling. Samen met Hielke ben ik daarnaast ook verantwoordelijk voor de vrijwilligers welke werkzaam zijn binnen Hart in Friesland.

Ik ben trots op wat we het afgelopen jaar met iedereen die werkzaam is op de kledingafdeling hebben bereikt. De kwaliteit van de kleding is sterk verbeterd en we hebben een uitgebreide, keurig verzorgde kledingafdeling gerealiseerd. De klant die op een dag tegen mij zei: “Dit kun je geen kringloopkleding noemen, dit is gewoon tweedehandskleding”, sloeg de spijker op zijn kop. Toen besefte ik dat we echt goed bezig zijn.

Mijn eerste jaar bij Hart in Friesland was zeer bewogen: tweemaal een sluiting van de winkel door een lockdown en het plotselinge overlijden van Jelmer heeft mij zeer geraakt. Ik hoop dan ook op een positief en voorspoedig 20-jarig jubileumjaar.