SPONSORLIJST STICHTING “HART IN FRIESLAND” – 2017

Het afgelopen jaar hebben wij vanuit de Stichting een groot bedrag van de financiële gelden geïnvesteerd in de aankoop van paarden en alle toebehoren die het mogelijk maken om de aangepaste paardensport voor mensen met een beperking tot uitvoer te brengen. Alle paarden en toebehoren zijn gestald bij Zorg-en Dagbesteding Bûtenút te Oentsjerk.

Vanuit deze locatie is een vruchtbare samenwerking ontstaan in 2016 en sindsdien trekken we gezamenlijk op om nog beter aan de behoefte van (nieuwe) deelnemers aan de aangepaste paardensport te kunnen voldoen. Stichting Hart in Friesland heeft het afgelopen jaar 4 nieuwe paarden aangekocht die voornamelijk na een intensieve trainingsperiode, ingezet kunnen worden voor het huifbedrijden. Daarnaast hebben wij ervoor gezorgd dat alle inmiddels 14 paarden een eigen passend zadel en/of tuigage hebben.

Naast de vaste maandelijkse/jaarlijkse donaties is het mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers mogelijk geweest om extra donaties uit te reiken aan onder andere de volgende instanties:

 • Woonzorgcentrum De Warrenhove te Drachten
  Het mogelijk maken dat ouderen wekelijks kunnen zwemmen
  www.dewarrenhove.nl
 • G-Korfbal Ureterp
  Sinds 2006 is er bij KV Oerterp een afdeling G-korfbal welke Hart in Friesland als jaren financieel ondersteund.
  www.kvoerterp.nl
 • Stichting Oerrock Ureterp
  Jaarlijks terugkerend muziek festival in Ureterp in mei 2017
  Stichting Hart in Friesland zorgt voor financiële ondersteuning voor het plaatsen van podia voor rolstoelgangers.
  www.oerrock.nl
 • Kinderspul Opeinde
  spelweek voor kinderen in Opeinde
 • Sportstichting VDS Dolfijn te Drachten
  Organiseert sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Drachten en omstreken
  www.sportstichtingdolfijn.nl
 • Mevrouw G. Boersma-De Ruiter
  uitgave van haar gedichtenbundel “thuis”
  www.grietjeboersma-deruiter.nl
 • Shantykoor Bregesjongers te Opeinde
  Het 35 leden tellende koor is een graag geziene gast bij de diverse shantyfestivals, dorpsfeesten en andere evenementen en festiviteiten. Daarnaast treden ze regelmatig op om de bewoners van ouderencentra een aangename middag of avond te bezorgen.
  www.bregesjongers.nl
 • Stichting Handbike Team Fryslân te Drachten
  De Drachtster Gerrit Dijkstra was 19 en van plan om het als prof te maken in het marathonschaatsen, toen als zijn toekomstdromen in 2004 in een klap in duigen vielen bij een ernstig ongeluk. Afgelopen zomer 2017 zwom hij vanaf de jachthaven aan Buitensvallaat naar het einde van het Moleneind, een tocht van bijna 6 kilometer. En dat is bijzonder, want Gerrit heeft twee incomplete dwarslaesies en een complete. Met de 6 kilometer lange tocht heeft Gerrit laten zien hoe belangrijk het is om te sporten, juist voor mensen met een beperking. Met de zwemrace heeft hij geld opgehaald voor 2 goede doelen. Het eerste doel is zijn eigen Stichting Handbike Team Fryslân, het tweede de Stichting Kinderfeestje Geven. Ook Stichting Hart in Friesland heeft hem financieel in mogen ondersteunen.
 • Herbergier Wijns
  Kleinschalig wooncomplex voor mensen met dementie. www.herbergier.nl
  eenmalige sponsoring voor de aanschaf van de ‘tovertafel’ voor mensen met dementie
 • JP Kook-en Knutselclub te Drachten
  Club bij JP van de Bent Stichting
  sponsoring gezellige avond voor mensen met beperking, afsluiting van het zomerseizoen
 • Het Fryske Tandem Team
  Sneker Leon Brinksma is een jongen met een licht verstandelijke en visuele beperking. Hij is echter erg sportief en enorm gedreven. Hij laat zich niet tegenhouden door zijn beperkingen. Sinds oktober 2013 heeft hij het tandemwielrennen ontdekt. Dit vindt hij ontzettend leuk en hij kan hier al zijn energie in kwijt. Leon is erg competitief ingesteld en doet dan ook graag mee aan wedstrijden.
  frysketandem.nl
 • WV de Trochsetters
  wandelvereniging te Drachten
  www.trochsetters.com
 • Korfbalvereniging LDODK
 • Dagbesteding Justjesoars te Oudega (Gemeente Smallingerland)
  dagbesteding voor ouderen met extra zorgbehoefte
  financiële toegift voor de aanschaf van een duofiets
  www.justjesoars.nl

Bent u geïnteresseerd in de sponsoring van de afgelopen jaren? Hieronder vindt u de betreffende sponsorlijsten als pdf:

Stichting Kringloopwinkel “Hart in Friesland” biedt financiële ruimte in de brede zin van het woord aan hen die zich actief opstellen voor gehandicapten, ouderen en jeugdwerk.

Samen genieten van sport, kunst en cultuur waarbij de hulp nodig is van derden is wat wij als Stichting willen bevorderen. Voor financiële ondersteuning kunt u een beroep doen op Stichting “Hart in Friesland. Verzoeken kunnen worden ingediend via e-mail administratie@hartinfriesland.nl.