Kom jij onderhandelen?

Het eerste wat mensen dan vaak opvalt, is dat er bij Hart in Friesland geen prijzen op de goederen in de winkel staan. Een goede vraag vinden wij. En een vraag die wij daarom dagelijks met veel geduld beantwoorden.

Een van de medewerkers van Hart in Friesland legt het je graag uit: “Yn de Wâlden betellet men toch net de priis die der op stiit. Men wol altiid handelje! Werom sillen wy der dan nog prizen op sette?”

Wâldpyk, wie zijn dat?

Mensen uit de Friese Wouden, het gebied in het oosten van Friesland waar ook Drachten ligt, worden ook wel “wâldpyken” genoemd. En een “wâldpyk” is een geboren handelaar en wil dus liever geen vaste prijzen op goederen zien. Dat verklaart misschien waarom men zich zo snel thuis voelt bij ons in de winkel.

Jelmer Kooistra, de oprichter van Hart in Friesland, was zelf een echte Wâldpyk. Hij hield van vrije handel. Het met elkaar in gesprek gaan. Er mag dan ook bij ons in de winkel onderhandeld worden. Voorwaarde is wel dat het op een redelijke en fatsoenlijke manier gebeurt. De verkoop in onze winkel is gebaseerd op een sterke gunfactor. 

Onze werkwijze

Eigenlijk is het heel simpel: 

Hart in Friesland is dan ook een winkel met unieke formule! Je moet er misschien even aan wennen maar uiteindelijk wordt het ‘in gesprek gaan over de prijs’ altijd als zeer prettig ervaren. Wij vinden het fijn dat je een goed gevoel hebt over een bezoek aan onze winkel. Het gevoel dat je een leuke slag hebt geslagen. Hoe leuk is dat?