Meer dan een kringloop

We zeggen niet voor niets dat kringloop Hart in Friesland het leukste struinparadijs van het noorden is, want met maar liefst 3.000 m2 groot zijn we zeker één van de grootste. De winkel is zo efficiënt mogelijk ingedeeld in verschillende hoeken, van boeken tot complete meubels. Je vindt echt alles!

De kringloopwinkel beschikt over een eigen parkeerterrein met maar liefst 80 eigen parkeerplaatsen waar bezoekers voor de deur gratis kunnen parkeren tijdens een bezoek aan de winkel.

Grijze goederen in de winkel
Ons glaswerk in de winkel
Roze stelling in de winkel

De stichting 

De kringloop Hart in Friesland en de Stichting Hart in Friesland zijn twee aparte identiteiten maar zijn onder huwelijkse voorwaarden met elkaar verbonden. De winkel kan niet zonder de stichting en de stichting kan niet zonder de winkel.

De stichting zet zich in voor groepen mensen met een beperking en biedt financiële ondersteuning op het gebied van sport, cultuur en recreatie. 

Ook bieden wij topsporters met een beperking een financiële ondersteuning bij de aanschaf van aangepaste sportmiddelen.

Naast het ondersteunen van de mensen met een beperking richt de stichting zich op lokale ouderen en werken we samen met verschillende stichtingen en verenigingen met een soortgelijke doelstelling. Samen maken we de wereld hierdoor net een beetje mooier. 

Vanuit de stichting werken er in de winkel dan ook voornamelijk vrijwilligers, deze vrijwilligers zijn via integratietrajecten, uit eigen beweging of via derden bij de stichting betrokken geraakt en werken nu met veel plezier aan verschillende projecten! Wil jij ook als vrijwilliger voor ons aan de slag? Neem dan contact met ons op.

Ben jij student, en wil je een prachtige en leerzame stage bij ons lopen? Ook dit is geen enkel probleem, vul dan je gegevens in via ons contactformulier.

Voor welk doel ga jij?

De kringloopwinkel is de basis van inkomsten voor de ANBI geregistreerde stichting, waardoor een deel van de netto omzet van de winkel rechtstreeks door kan gaan naar goede doelen. Je krijgt bij aanschaf van goederen een muntje en die mag je in een koker gooien naar keuze. Deze koker representeert een goed doel, zo kun jij mede bepalen welk doel jij wil ondersteunen.

Onderhandelen? Ja, graag!

Het eerste wat mensen dan vaak opvalt, is dat er bij onze kringloop geen prijzen op de goederen in de winkel staan. Een goede vraag. Een vraag die wij daarom dagelijks graag beantwoorden. Wij komen namelijk graag met jullie persoonlijk in gesprek. In het huidige digitale tijdperk is er veelal geen tijd meer voor een persoonlijk gesprek. Wij zijn daarin toch nog ouderwets En willen graag met mensen het gesprek aangaan. Zo kunnen we met elkaar overleggen zodat we over de aankoop en verkoop beiden een goed gevoel overhouden.

Hart in Friesland is dan ook een winkel met unieke formule! Je moet er misschien even aan wennen maar uiteindelijk wordt het ‘in gesprek gaan over de prijs’ altijd als zeer prettig ervaren. Wij vinden het fijn dat je een goed gevoel hebt over een bezoek aan onze winkel. Het gevoel dat je een leuke slag hebt geslagen. Hoe leuk is dat? Daar doen wij dan ook onze uiterste best voor.

Het ontstaan van de unieke formule

“Yn de Wâlden betellet men toch net de priis die der op stiit. Men wol altiid handelje! Werom sillen wy der dan nog prizen op sette?”, aldus Jelmer Kooistra, de oprichter van Hart in Friesland.

Mensen uit de Friese Wouden, het gebied in het oosten van Friesland waar ook Drachten ligt, worden ook wel “wâldpyken” genoemd. Een “wâldpyk” is een geboren handelaar en wil dus liever geen vaste prijzen op goederen zien. Dat verklaart misschien waarom men zich zo snel thuis voelt bij ons in de winkel.

Jelmer Kooistra, de oprichter van Hart in Friesland, was zelf een echte Wâldpyk. Helaas is hij plotseling overleden op 27 november 2020. Hij hield van vrije handel. Het met elkaar in gesprek gaan. Er mag dan ook bij ons in de winkel onderhandeld worden. Voorwaarde is wel dat het op een redelijke en fatsoenlijke manier gebeurt.

Je moet er misschien even aan wennen maar uiteindelijk wordt het ‘in gesprek gaan over de prijs’ altijd als zeer prettig ervaren. Wij vinden het fijn dat je een goed gevoel hebt over een bezoek aan onze winkel. Het gevoel dat je een leuke slag hebt geslagen. Hoe leuk is dat?

Maak kennis met ons team

of bekijk onze vacatures