Piet

Naam: Piet
Werkzaam bij Hart in Friesland sinds: 2019

Al sinds de opening was ik klant van Hart in Friesland en kwam ik regelmatig naar de kringloopwinkel. Na mijn werk bij de ING bank ben ik in juni 2019 begonnen als vrijwilliger op de boekenafdeling. Vanaf de opening van de nieuwe winkel op 1 oktober 2019 ben ik in dienst gekomen als magazijnmedewerker. Daarbij is mijn belangrijkste taak de inbreng. Daar zorg ik ervoor dat de ingebrachte goederen zo snel mogelijk gesorteerd worden zodat ze in de winkel voor de verkoop aangeboden kunnen worden.

Natuurlijk zorg ik er ook voor dat het magazijn op orde is en dat niet verkoopbare artikelen via de milieustraat op de juiste wijze worden afgevoerd. Het is fantastisch werk en zeer gevarieerd. Je weet van tevoren nooit wat de dag je gaat brengen, zeker niet bij de inbreng.

Bij Hart in Friesland hebben we een roerige periode achter de rug. Eerst de eerste lockdown en de sluiting van de winkel, toen het overlijden van Jelmer, de oprichter van Hart in Friesland, en vanaf december opnieuw de sluiting van de winkel tijdens de tweede lockdown. Dat was een heftige periode. Ik kijk dan ook echt uit naar eindelijk weer wat reuring in de winkel. Gelukkig mogen we inmiddels (ten tijde van het schrijven van dit stukje) weer 50 mensen ontvangen in onze winkel. Toch wel fijn om weer een beetje contact met onze klanten te hebben. Hopelijk kunnen we snel weer helemaal open gaan.

Voor mezelf hoop ik dat ik samen met mijn geweldige collega’s nog enkele jaren onderdeel mag zijn van deze unieke kringloopwinkel.